Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ελληνική εθνικιστική ροκ: πορεία προς το μέλλον

(...) "η ελληνική εθνικιστική μουσική σκηνή είναι αλληλένδετη με το εθνικιστικό κίνημα, αν δεν υπάρχει κίνημα δεν μπορεί να υπάρχει και σκηνή..."  (...)

"σημασία σε τέτοιες προσπάθειες δεν έχει μόνο να προσφέρεις ενημέρωση και να λειτουργείς για την ψυχαγωγία, αλλά παράλληλα να εκπαιδεύεις, να δημιουργείς την ανάγκη αλλά να δίνεις και τα εφόδια σε κάποιον να συνεχίσει, να πιστέψει σε αυτό που του προσφέρεις και να το προχωρήσει ο ίδιος" (...)



Όλοι πρέπει να συναισθανθούμε την αξία που έχει η μουσική μας. Έχουμε στα χέρια μας ένα όπλο που μπορεί να εισχωρήσει στις μάζες και να δημιουργήσει ερεθίσματα. Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτό και να στηρίξουμε έμπρακτα. Όχι καταναγκαστικά, καθώς ένας συναγωνιστής που τα σπάει στα μπουζούκια δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει τη σημασία αυτής της μουσικής. Μα επειδή το θέλουμε και επειδή αυτό είμαστε. Εφ' όσον λοιπόν ακούμε τα ελληνικά συγκροτήματα και τα γουστάρουμε, γιατί δεν αγοράζουμε τις κυκλοφορίες τους; Γιατί δεν είμαστε παρόντες στις συναυλίες τους; Γιατί κοιτάμε να τη βγάλουμε στο τζάμπα κατεβάζοντας συνεχώς mp3s και ανεβάζοντας αμέσως στο internet τις δουλειές τους; (...)

Πατρώα Γη